Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rock Werchter krijgt derde podium

Rock Werchter ziet er deze zomer helemaal anders uit. Naast de Main Stage en de Pyramid Marquee krijgt het festival een derde podium. Het vernieuwde festival krijgt meteen een topeditie.

Herman Schueremans voegt onder anderen The Cure, dEUS en Snow Patrol toe aan de affiche, waar al Pearl Jam en Red Hot Chili Peppers op stonden.

De uitbreiding van het festival kan wel eens zeer goed nieuws zijn voor festivaldorp Werchter. Herman Schueremans dreigt er al langer mee om zijn festival naar het Limburgse Brustem te verhuizen. Op één voorwaarde wilde hij blijven: als het festival kon uitbreiden. Het liefst naar vier podia.

Het leek er lang op dat er vóór 2013 niets zou veranderen, maar deze zomer al komt er een derde podium op de bekendste wei van het land. 'Op die manier kunnen we het aanbod verbreden', zegt festivalwoordvoerder Nele Bigaré. 'De nieuwe, nog naamloze tent, zal een zeer eclectisch aanbod brengen. Sterren. Het wordt er een fijn weerzien met bekende namen maar de tent kan even goed een plek zijn om de helden van morgen te ontdekken. Het moet vooral een plek zijn om in prima omstandigheden te genieten van muziek. De tent moet de sfeer van de betere concertzaal uitstralen.' Een derde podium betekent niet dat er meer volk naar het festival kan. 'De maximumcapaciteit per dag blijft 80.000 bezoekers.'

Toppers

Het vernieuwde festival krijgt deze zomer een topeditie. Voor de eerste dag wordt The Cure de headliner. Op donderdag komen daar ook Elbow, Blink 182 en Garbage bij. De groep rond straffe madam Shirley Manson maakt dit jaar voor het eerst in zeven jaar een nieuw album. Op vrijdag komen naast het eerder bevestigde Pearl Jam ook onder anderen dEUS en Beirut. Op zaterdag spelen Wolfmother en Kasabian en op zondag werd Snow Patrol toegevoegd. Zij zullen de weide klaarstomen voor Red Hot Chili Peppers, die Rock Werchter 2012 afsluiten.

Het programma tot dusver

Donderdag 28 juni:

Blink 182, Elbow, The Cure, Justice (Main Stage), Skrillex (Pyramide Marquee), Garbage (Podium 3).

Vrijdag 29 juni:

X, Wiz Khalifa, dEUS, Pearl Jam, DeadMau5 (Main Stage), DJ Fresh Presents Fresh/Live, Katy B (Pyramide Marquee), Katzenjammer, Beirut (Podium 3).

Zaterdag 30 juni:

Wolfmother, Kasabian (Main Stage).

Zondag 1 juli:

Florence The Machine, Snow Patrol, Red Hot Chili Peppers (Main Stage).

Bron : Nieuwsblad.be
 

Deel dit artikel